fbpx

Jasmijn van den Hoogen

• Geboorte datum: 15-01-2000
• Opleiding(en): Rock City Institute, De Producer Academie (DPAC), Rock Academie (niet afgerond)

• Bands/acts: Jasmijn
• Hoogtepunt(en) als zangeres:
Optreden met mijn band op PLAY,  winnen Jury Award van De Sound of Eindhoven.
• Favoriete zanger(es):
Tash Sultana, Eefje de Visser, Hiatus Kaiyote, Kate Bush en Fiona Apple.
• Beste album(s)
: Sweetener – Ariana Grande
• Beste concert(en): London Grammar op Lowlands

• Bio: Al zo vroeg als ik me kan herinneren pingel ik op de piano. Op 12-jarige leeftijd begon ik daarbij te zingen en schreef ik mijn eigen liedjes. Zingen en song-schrijven werd al snel mijn grootste passie waardoor ik vaak gevraagd werd om op kleine en grote festivals in de buurt op te treden. Op mijn 14e won ik de publieksprijs van de Songwedstrijd in Boxmeer en 2 jaar later ging ik naar Rock City Institute. Daar ben ik echt mijn eigen stijl gaan ontdekken en de songs geschreven die ik later uitbracht als eerste EP, genaamd ‘Alien’. Daarna ben ik qua stijl een beetje een andere kant uitgeslagen, nog steeds pop, maar dan Nederlandstalig. Met het eerste liedje dat ik in het Nederlands schreef; won ik in 2021 The Sound of Eindhoven. Ik ga altijd door met experimenteren van stijlen en stemgebruik, die ontwikkeling hoor je tot op de dag van vandaag terug als je mijn muziek opzoekt. Dat vind ik het mooiste aan zingen, jouw stem is een uniek instrument dat je elke dag wat beter kunt leren kennen.