fbpx

Yanou van den Boer zangdocent

• Geboorte datum: 22-05-2003
• Opleiding(en): Metal Factory
• Bands/acts: Vrøde
• Favoriete zanger(es): Chuck Schuldiner (Death), Mikael Åkerfeldt (Opeth, ex-Bloodbath), Maria Franz (Heilung), Tatiana Shmayluk (Jinjer), Will Ramos (Lorna Shore).

• Hoogtepunt(en) als zangeres:Het hele proces achter het eerste album van Vrøde! Schrijven, repeteren, de studio in, het hele mix-en master proces en het uiteindelijk na anderhalf jaar lang keihard werken live mogen presenteren door middel van optredens! Het is enorm gaaf om de muziek waar je zo trots op bent eindelijk voor publiek te mogen spelen.
• Beste album(s): Mijn favoriete album zal altijd “The Sound of Perseverance” van Death blijven.
• Beste concert(en): Gojira & Lorna Shore!
• Bio: Ik ben eigenlijk zolang ik me kan herinneren al bezig met muziek. Ik ben er mee opgegroeid en al heel vroeg begonnen met zingen en piano spelen. Op mijn twaalfde speelde ik in mijn eerste bandje, en ontdekte ik dat muziek, en dan vooral hardere muziek, echt mijn passie is. Een paar jaar later heb ik een muziekopleiding, de Metal Factory gevolgd. Op de Metal Factory ligt de focus vooral op rock en metal en leer je ook enorm veel over de industrie. Buiten het beter leren te beheersen van je instrument krijg je les in theorie, business, hoe te werken in een band, netwerken… noem maar op!
Ik heb in die jaren in meerdere bands gespeeld, en in het laatste jaar van mijn studie mijn huidige band, Vrøde, opgericht samen met een klasgenoot. We deelden dezelfde passie voor Noorse mythologie en extreme muziek en besloten dit samen te voegen in een project; een mix tussen Noorse folk en metal. Ondertussen hebben we een album uitgebracht en zijn we nog steeds hard aan het werk met de band. Met mede-muzikanten je favoriete muziek maken vind ik het leukste wat er is. Buiten het spelen in bands geef ik ook zang, piano en gitaarles in Eindhoven en nu dus ook bij SingShop!