fbpx

Maral van der Spek

• Geboorte datum: 27-10-1997
• Opleiding(en): De Theater HAVO/VWO, Codarts Conservatorium Docent Muziek, diverse muziekondersteunende trainingen
• Bands/acts: Maral & Daan, Slash & Roses
Hoogtepunt(en) als zanger(es):
Ik heb al op zóveel vette locaties mogen staan. Maar als ik éé ding moet kiezen, ga ik voor de Nieuwjaarsduik in Zandvoort, waar mijn gitarist Daan en ik voor 10.000 vrolijke Unoxmutsen hebben mogen spelen.

• Favoriete zanger(es): Dit kan morgen weer compleet anders zijn dan vandaag en ik haal echt overal en nergens mijn inspiratie vandaan. Mijn Spotifylijst bestaat dan ook uit zeer uiteenlopende genres en bands. Maar een zangeres die mij erg heeft geïnspireerd is Latinzangeres Selena Quintanilla. Daarnaast hou ik heel erg van Volbeat. Ook Nicholas Wells staat hier vaak op.
• Beste concert(en): Ik vond het concert wat ik heb bijgewoond van Toto in Duitsland heel vet. Bijzonder wat een kwaliteit deze gasten na al die jaren nog kunnen leveren. Daarnaast stond ik natuurlijk veel te enthousiast mee te headbangen tijdens het concert van Volbeat!
• Bio: Volgens mijn moeder kon ik eerder zingen dan praten. Ik was dan ook altijd aan het zingen, of in ieder geval iets wat daarop lijkt. Op mijn 6e ben ik op les gegaan bij een theaterschool. Hier is mijn liefde voor musicals ontstaan. Op mijn 8e stond ik voor het eerst op het podium van het Nieuwe Luxor Theater met de voorstelling “Kuifje: de Zonnetempel”. Een jaar later volgde “Ciske de Rat” van Joop van den Ende. Ondertussen zat ik op De Theaterhavo/VWO, waarna ik Docent Muziek ben gaan studeren bij Codarts. Tijdens mijn studie kwam ik Daan tegen, die zich al snel ontpopte tot mijn beste vriend. Uit deze vriendschap is ons akoestische duo “Maral en Daan” ontstaan, waar ik zoals de naam al doet vermoeden deel van uitmaak, haha! Wij treden meerdere keren per week op bij festivals, verjaardagen, kroegen, bruiloften en op grotere evenementen. Met Slash n’ Roses, een Guns n’ Roses tribute band, heb ik getourd door Nederland, België en Duitsland en hebben we op de tofste locaties voor duizenden mensen mogen spelen. Lesgeven doe ik inmiddels ook al een aantal jaar. Als muziekdocent op basisscholen, privé- en groepslessen. Ik vind het machtig mooi om mensen het plezier in zingen te laten ontdekken of om dat vlammetje nog meer aan te wakkeren en om vraagstukken om te zetten in oplossingen. Want zingen is het mooiste wat er is!