Maral van der Spek

• Geboorte datum: 1998
• Opleiding(en): De Theater HAVO/VWO, Codarts Conservatorium Docent Muziek, diverse muziekondersteunende trainingen
• Bands/acts: Maral & Daan, Slash & Roses

• Bio: Maral kon eerder zingen dan praten en stond op haar vierde jaar al voor het eerst op een podium bij een playbackwedstrijd. Toen ze de leeftijd van 8 jaar had bereikt, stond ze tussen allerlei grote namen in haar eerste musical in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Meer professionele musicals volgden en daarnaast begonnen ook de optredens als zangeres. Een logische vervolgstap was een muzikale opleiding aan het Codarts Conservatorium. Maral brengt overal waar ze komt een hoop plezier, kleur en energie.
Dan volgt een nieuw project, een nieuwe uitdaging. De Vlaardingse zangeres Maral gaat solo en komt met haar eerste single Be Someone, een lekker in het gehoor liggend pop/rock liedje. Naast Maral & Daan, het duo dat ze samen vormt met Daniel Kleijwegt, is het voor Maral een volgende, spannende stap in haar zangcarrière.

Ze denkt niet in muzikale hokjes. ‘Het kan bij mij alle kanten op, ik focus me niet op één soort genre. Het kan van klassiek tot pop, tot Spaanstalige liedjes zijn.’ Dat is namelijk nog een pré die Maral heeft: ze kan fonetisch praktisch in meerdere talen zingen. Niet alleen in het Spaans dus. En dat doet ze dan ook regelmatig.
Maral wil nu alles weer mag en kan vooral lekker optreden. En lesgeven! ‘Ik probeer mijn leerlingen, naast het zingen, zelfvertrouwen mee te geven en zo te zorgen voor een stukje ontplooiing. Als zangdocente probeer ik dan ook het beste in mijn leerlingen naar boven te halen en hier zet ik me volledig voor in. Alles wat ik doe, doe ik met volle overtuiging.’